10. obljetnica posvete župne crkve

Svečanim euharistijskim slavljem koje je u subotu 14. listopada predvodio provincijal Hrvatske dominikanske provincije o. Anto Gavrić, svečano je proslavljena 10. obljetnica posvete župne crkve Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije.

Uz o. Antu Gavrića koncelebrirali su župnik Alfred Kolić, vlč. Anđelko Katanec, župnik BDM Žalosne Mato Matić,  svećenik u miru mons. Franjo Prstec, vlč. Josip Beljan

U homiliji je o. Anto govorio o ulozi i važnosti Marije za život vjernika, s naglaskom na Marijin pogled koji, kako je rekao, otkriva Marijinu ljubav prema svakom čovjeku. Povezao je Marijin pogled na Isusa podno križa s Marijinim pogledom prema čovjeku, ustvrdivši kako je Marija Isusova i naša Majka. Pogledajte Mariju kako širi ruke, želi nas obuhvatiti, daje nam svoga Sina. Potreban nam je Marijin pogled pun blizine, suosjećanja, pogled koji nas razumije. Molimo Mariju da nam daruje svoj pogled. Marijin pogled se ne kupuje, on je čisti dar. Ovdje smo da pred Marijom zahvalimo za tolike poglede koje čuvamo u srcu, za tolike Njezine poglede koji ispunjaju naš život. A što nam daje Marijin pogled? On nam očituje Božje milosrđe, ono milosrđe koje se očitovalo u prvom pogledu kada je Bog pogledao na Mariju. Marijin nam pogled govori da nismo sami, Marija ne gleda samo na pojedinca nego i na zajednicu. Njezin nam pogled govori da smo po Kristu i u Kristu jedni drugima bliski, braća i sestre.

Misu je animirao župni zbor pod vodstvom s. Jelene Lončar. U proslavi 10. obljetnice sudjelovali su mnogobrojni župljani, članovi raznih župnih zajednica, vjeroučitelji, prvopričesnici, krizmanici i mladi.

Župna zajednica omogućuje da i društvena zajednica živi na jedan drugačiji način. Naša zajednička briga za materijalni i duhovni napredak izazov je za sve. I zato je temeljna zajednica obitelj, i zato je početak Crkve u obitelji. Crkva je počela u nazaretskoj Obitelji u kojoj se osjeća blizina Boga i čovjeka.

Na kraju mise župnik je zahvalio o. Anti Gavriću na dolasku i poticajnim riječima. Zahvalio je svima koji pridonose obnovi i uređenju župne crkve.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Ostavite komentar