Dan bolesnika

Svake godine se u cijelom svijetu 11. veljače obilježava Svjetski dan bolesnika koji je utemeljio papa Ivan Pavao II. prije 25 godina. Izabran je upravo taj datum jer tada Crkva slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, kojoj je posvećeno marijansko svetiše u Lourdesu, poznato po brojnim ozdravljenjima.

Tako je i naša župa povodom ovog dana organizirala druženje starijih i nemoćnih osoba u našoj crkvi i pastoralnom centru. Program je započeo svetom misom u 18.30 sati kojoj su prisustovali brojni župljani, koji su ovom posebnom prigodom dobili priliku primiti sakrament bolesničkog pomazanja.

Euharistijsko slavlje predvodio je naš župnik Alfred Kolić. Nakon svete mise uslijedilo je predavanje na temu „Prevencija pada“ koje je održao reumatolog i fizijatar, doktor Šime Mijić. Druženje se nastavilo u  pastoralnom centru gdje su svi okupljeni imali priliku izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi i savjetovati se s doktoricom Dubravkom Megen i doktorom Šimom Mijićem te se okrijepiti uz topli čaj, sokove i kolače.  Zahvaljujemo doktorici Dubravki, doktoru Šimi Mijiću te svima koji su svojim dolaskom i služenjem pomogli obilježavanju spomendana Blažene Djevice Marije Lurdske– Dana bolesnika!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Ostavite komentar