Duhovna obnova župnog zbora

Sada dok su naši dojmovi još jako svježi želim zahvaliti s. Ivani i s. Jeleni što su organizirale ovako korisno druženje – duhovnu obnovu. Svaki je susret nova avantura i dok se ne dogodi čovjek nije svjestan koliku pustinju u njemu stvori današnji tempo života.

Okupili smo se sa svih strana mi koji volimo pjevati i pjesmom slaviti Gospodina. Toplom i srdačnom dočeku u „našem“ Blaškovcu uvijek se posebno veselim jer znam da dolazim u kuću Marijinih sestara gdje se uvijek osjećamo dobrodošli i u Marijinoj blizini. Kuća odiše toplinom i duhovnom snagom, a sve to upotpunjuju ljudi velikog srca, pjevači iz Blaškovca.

Dolazeći u Blaškovec svi smo se pitali kakvo nam je iznenađenje pripremila s. Ivana, a svi smo se ugodno razveselili župniku Marijanu Đukiću koji je odabrao temu o našoj dragoj Gospi. Čovjek bi na prvu rekao sve poznato i već znamo no uvijek iznova se iznenadimo koliko se vremenom ispraznimo i zaboravimo, koliko je naša Majka Marija znači.

Svatko od nas prati predavanje, otvara svoje srce i dušu da čije poruke, traži znakove i pronalazi sbe u predavanju. Svatko iz svoga kuta gleda i čuje nešto novo što ga vraća na pravi put i budi duh.  Saznali smo da postoji i Gospodinova klinika, besplatni lijekovi koje i bez recepta možemo nabaviti te koristiti bez rizika od predoziranja. Nedostatak lijeka uvijek nadoknađuje spoznaja da je liječnik uvijek prisutan u našem životu i u svakom trenutku pomaže jer točno zna što nam je potrebno.

Često izgubimo put i pravac života no neka nas vodi misao koja se meni osobito dojmila

„Pazi na svoje misli, one postaju riječi.

Pazi na svoje riječi, one postaju djela.

Pazi na svoja djela, ona postaju navika.

Pazi na svoje navike, one postaju tvoj karakter.

Pazi na svoj karakter, on postaje tvoja sudbina.“

Svatko od nas na neki način hoda pustinju svog života ali prati ga najbolji i najveći liječnik Isus. Hodajmo s njime kroz život i sve će nam biti lako, On je svoj križ nosio za naš život.

 

Ksenija Fuštin   (župni zbor BDM Malešnica)

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar