Humanitarni adventski koncert

 

U župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije (Malešnica-Oranice) 18. prosinca s početkom u 19 sati održan je već tradicionalni XI. koncert župnog zbora mladih “Hilarus”.

Zbor mladih koji vode Emanuela Ljevar i Mirko Grebenar djeluje već niz godina obogaćujući glazbom večernju svetu misu koju pohodi veliki broj mladih župljana, ali i onih malo starijih.

Adventski koncert u njihovoj organizaciji je događaj kojem se župljani posebno vesele i koji ih duhovno pripravlja za radost Božića i darivanja.

Uz „Hilarus“ nastupili su i  Mješoviti župni zbor i  Dječji župni zbor pod ravnanjem s. Jelene Lončar koji su svojim nastupom unijeli posebnu dječju radost i vedrinu.

Kao gost iznenađenja nastupio je Župni tamburaški zbor koji vodi prof. Marko Ješek i koji je tradicionalnim zvukom i notama podsjetio na neka prošla vremena.

Koncert je bio humanitarnog koncerta, stoga je organizirana prodaja kolača čiji prihod od prodaje je darovan župnom Caritasu, dok je prodaja narukvica namijenjena podupiranja rada misija kako bi se ispunila istinska bit Božića , a to je da Isus pohodi svakoga u zajednici, posebno one kojima je to najpotrebnije.

Župljani su se kao i svih proteklih godina rado odazvali pozivu, te svojom nazočnošću i prilozima uveličali ovaj radosni događaj.
Po završetku koncerta župnik vlč.  Alfred Kolić  zahvalio se svim zborovima i cijeloj župnoj zajednici s nekoliko prigodnih riječi, kao i voditeljica župnog Caritasa Gordana Grebenar koja je iskoristila prigodu da se osobno zahvali župljanima na njihovim prilozima  s kojima je onda moguće pohoditi potrebite u župi i opskrbiti ih hranom, ogrjevom i ostalim potrepštinama, nakon čega je sve pozvala na malo druženje uz  toplu okrjepu u Pastoralnom centru.

 

Ovaj adventski koncert zasigurno predstavlja najljepši glazbeni uvod u radosno očekivani blagdan Božića koji je pred nama i raspršuje „maglu svjetovnog“ kako je istaknuo župnik u svojoj završnoj riječi.

 

 

 

 

Ostavite komentar