Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu

PRIJAVE ZA SMJEŠTAJ MLADIH
Dragi domaćini, Zagrebačka nadbiskupija domaćin je jedanaestog Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020.godine. Susret će se održati pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5). Više od 30 000 mladih katolika iz Hrvatske i inozemstva boravit će u našoj Nadbiskupiji. Pozivamo sve naše župljane da se uključe u organizaciju SHKM-a primanjem mladih u svoje domove. Mladima nije potrebno mnogo – tek mjesto za spavanje i mjesto za stolom. Ukoliko je potrebno, mladi mogu ponijeti i vreće za spavanje. Trebalo bi im osigurati večeru u petak (ukoliko tada stignu) te doručak u subotu i nedjelju. Zainteresirani mogu sve informacije dobiti u našem župnom uredu ili na broj 099 401 6132 – Filip Grebenar

PRIJAVE ZA VOLONTIRANJE
Prije i tijekom Susreta bitnu ulogu imaju volonteri. U pripremnom razdoblju potrebno je pomoći u animiranju i pripremi svih župljana za SHKM. Priprema uključuje: vođenje i sudjelovanje na katehezama za Susret, sudjelovanje na pripremnom susretu u arhiđakonatu, animiranje župljana da se prijave za pružanje smještaja, prikupljanje prijava i sl. U župama će biti potrebno pripremiti i program za subotu navečer. Na SHKM-u volonteri će imati različita zaduženja poput pripreme liturgijskog prostora, podjele ručka, čišćenja i sl. Za volontere na Susretu mogu se prijaviti mladi između 18 i 30 godina, a za volontere u župi mladi između 16 i 30 godina.
Link za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScztdetTjAda6H_dZcVJFhVLsRMSstVtRoW1-2NcnWAYSfxqQ/viewform

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA SUSRETU
Počinju 15. siječnja i prikupljat će se do nedjelje, 15. ožujka 2020. godine. Nakon toga datuma prijave više neće biti moguće. Na Susret se mogu prijaviti mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina. Kotizacija za SHKM iznosi 30 kuna i uključuje majicu Susreta, akreditaciju te ostale materijale.  Svi mladi iz Zagrebačke nadbiskupije također se prijavljuju za sudjelovanje na Susretu kako bi dobili svoje majice i akreditacije bez kojih neće biti moguć ulazak na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se održati središnje euharistijsko slavlje u nedjelju, 10. svibnja 2020. u 11 sati. Prijaviti se možete na broj 099 401 6132 – Filip Grebenar ili nakon svake nedjeljne večernje svete mise kod nekog od animatora.

Ostavite komentar