Animatorska zajednica

Animatorsko djelovanje unutar župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije traje već dugi niz godina kroz odlaženje na planinarske križne putove u organizaciji bratovštine sv. Bernarda, hodočašća mladih na Mariju Bistricu i organizacije putovanja na Taizé susrete, posebice novogodišnjih koji su od 2009. godine postali tradicija mladih u župi.

tea_3532-3

Od početaka župni prezbiteri su prepoznavali važnost i angažman djelovanja mladih u župnoj zajednici i zato se od 2010. godine mladi šalju na animatorsko ljetovanje u Dom sv. Martina na Malom Lošinju, koje organizira Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Od 2013. godine mladi animatori su se istaknuli i u radu sa krizmanicima. Prve godine krenulo se je sa zborom krizmanika koji su imali svoje probe i uvježbavali se za animiranje misnog slavlja povodom podjele sakramenta Svete potvrde. U iduće dvije godine, uz zbor krizmanika, mladi su organizirali i mjesečne susrete za krizmanike. Svaki susret je imao svoju temu u sklopu koje je bila kateheza i razgovor o temi sa krizmanicima u manjim grupa, nakon čega bi uvijek slijedila igra. 2016. godine mladi animatori su u potpunosti uključeni u formaciju krizmanika za sakrament Svete potvrde kroz razne župne aktivnosti, uz vodstvo župnog prezbitera.

Comments are closed.