Dječji zbor

„Djeca Bezgrješne“ – dječji župni zbor

Mi smo dječji crkveni zbor „Djeca Bezgrešne“ iz župe Bezgrešnog začeća BDM Malešnica – Oranice, Zagreb. Svojim pjevanjem slavimo Gospodina već od 2003. godine kad je nas je okupila i s nama počela vježbati s. Jelena Lončar.

Nedjeljom pjevamo na sv. misi za djecu u 9:30 sati. Redovito obilježavamo svojim nastupima važnija misna slavlja kao što su: početak školske godine, Dani kruha, Sveti Nikola, Božićni koncert, Prva sv. Pričest, Majčin
dan i Zahvalnica za školsku godinu. Do sada smo nastupali tri put na susretu dječjih zborova “Zlatna harfa” i prošle godine na “Zlatnoj liri”.
Naša zaštitnica je Majka Božja i rado joj se molimo: „O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo“.

img_3971Sam naziv puno govori. Djeca su posebna naša radost i vidjeti crkvu punu djece znači da ta župa ima budućnost. Djeca rado dolaze na probe, a najviše ih je osnovnoškolaca od 1. do 4. razreda, ali ima i kako mi to kažemo “starih” pjevača, tj. onih koji pjevaju šest, sedam ili osam godina u zboru, tako da se brojka kreće između 30 i 50 djece, a ponekad se i prijeđe taj broj.

Posebno se veselimo smotrama dječjih zborova, a sudjelujemo i na adventskom koncertu koji organiziraju naši mladi kako bi sa svim zborovima naše župe i mi najmanji pomogli i druge razveselili. Posebno obilježavamo početak školske godine, sv. Nikolu, Božić, Uskrs, veselimo se zajedno s našim prvopričesnicima.

img_3972Imamo mali orkestar te pod svetom misom djeca sviraju klavijature,  flaute,  violu, gitaru, ponekad se tu nađe i bubanj. Djeca vole pokret, ritam, raznolikost i nove pjesme, tako da se na našem repertoaru nađe različitih pjesama od onih liturgijskih do novijih duhovnih pjesama.

Ponekad smo zaigrani, ali Isus upravo takve voli jer pjevamo njemu na slavu.

img_3976

Klavijature: Klaudia Čuljak

Flauta: Iva Bikić, Mihaela Džimbeg, Jana Drmić

Viola: Eva Lidija Krauskopf

Gitara: Toni Marijanović

Draga djeco, svi koji želite s nama slaviti Gospodina i pjevati u našem zboru rado vas primamo. Upis je jednostavan! Samo dođite na probu subotom u 11 sati ili se nedjeljom
poslije svete mise javite s. Jeleni Lončar i već možete biti naš član «Djece Bezgrešne»

Comments are closed.