Kreativna radionica

img_4049Od mnogobrojnih sekcija u našoj župi, svoj mali kutak pronašla je i kreativna radionica. Mjesto gdje stari i mladi udružuju svoju snagu i ideje da stvore nešto novo. Prije svakog početka rada, kao i u ostalim sekcijama počinjemo s molitvom jer uvijek je ljepše i slade prionuti na rad s božjim blagoslovom. Tada spremni za rad počinjemo s realizacijom ideja. Svaki član ima priliku osmisliti i predložiti vlastitu ideju. Zajedničkim je snagama korak po korak ostvarujemo. Po završetku, kako bijaše i na početku, zahvalimo Bogu na protekli dan. Kreativna radionica djeluje već dugi niz godina, a u pogonu je tijekom jeseni i proljeća. Tokom jeseni se pripremamo za Advent i Božić, a u proljeće za korizmu i Uskrs. Također smo spremni i za nove članove. U kreativnu radionicu može se učlaniti svatko tko je kreativan ili želi postati. I naravno ne zaboravimo na par pravila kojih se svaki član mora pridržavati: uvijek biti spreman na molitvu, pružiti pomoć, od starog stvoriti novo i još par malih pravila i tajni koje otkrivamo tek kada se učlanite.

Sve je počelo početkom listopada 2010. godine, kada su članovi Udruge sv. Vinka Paulskog i Župnog Caritasa, razgovarajući o tome kako zbog užurbanog načina života odraslih kao i drugih faktora koji utječu na naš način života, djeca često budu prepuštena sama sebi ili ulici i zapitali se što mi tu možemo učiniti. Kako djecu uključiti u aktivnost crkve i potaknuti ih na zajedništvo? Tada je postavljen novi cilj: u ranoj dobi djece naše župe, razviti svijest o potrebi pomoći potrebitima i razviti zajedništvo, timski rad, te ih naučiti da je dobro činiti dobro. Na prvom druženju 25. listopada 2010. godine obećali smo Isusu da ćemo biti anđeli ljubavi i mira. Da ćemo svima pričati o velikim Isusovim djelima, o Njegovoj velikoj ljubavi, spremnosti da prašta i pomaže drugima, da ćemo prije svega MI Anđeli ljubavi i mira, slijediti Isusov put i pokušati svojim djelima, barem malo uljepšati svakodnevicu našim potrebitim župljanima.

img_4070Naoružani srcima punih ljubavi i radosti, krenuli smo s izradom prigodnih božićnih poklona Međutim, nešto kao da je nedostajalo, nešto što će NAS povezati sa svima onima koji će kupovati naše proizvode. I odlučili smo da ćemo osmisliti poruke, koje će biti sastavni dio svakog našeg proizvoda, a koje će nas povezivati sa svima koji nam pomažu. I tako su nastale naše mnogobrojne poruke, između ostalih:

 

GOSPODINE TI SI MOJ PUT!

POKLONI OSMIJEH JER NIŠTA NE KOŠTA!

SLIJEDI ISUSA I NIKADA SE NEĆEŠ IZGUBITI!

UČINIMO ONO ŠTO JE BOG UČINIO:

DAJMO NEŠTO OD SEBE, DAJMO

SEBE I SVOJE VRIJEME. BUDIMO JEDNI DRUGIMA BLIŽI,

BUDIMO JEDNI DRUGIMA DAR.

KADA BISMO ČITAVIM BIĆEM ŽELJELI OSTVARITI VOLJU BOŽJU,

NIKADA NE BISMO PROMAŠILI SVOJ ŽIVOTNI CILJ.

Naši radovi nemaju veliku materijalnu vrijednost, nisu umjetnička dijela, ali je u njih utkana sva naša ljubav i želja da pomognemo drugima.

Sve što smo učinili ne bismo mogli napraviti bez pomoći i podrške članova Župne kreativne radionice i naravno naših župljana koji su donacijom i kupnjom naših proizvoda omogućili da mi ostvarujemo svoje ideje.

 

Comments are closed.