Liturgijska grupa

Prosječno 20-ak članova liturgijske grupe sastaje se na tjednim sastancima i čita Sveto pismo, posebno one odlomke koji će se čitati u sklopu misnog slavlja naredne nedjelje.

Pročitamo tekst i nastojimo ući u njegovu dubinu, u poruku koju nam on želi dati.

Zašto to činimo? Prije svega zato što želimo što bolje shvatiti Božju riječ, a onda i zato da bismo tu Božju riječ što ljepše i što izražajnije u nedjelju navijestili, odnosno pročitali onima koji će je na misnom slavlju slušati.

Je li „lako“ čitati s ambona?! Je li „lako“ stajati pred članovima župe i svima onima koji dođu na Svetu misu da slušaju i gledaju čitača!? U početku, kada se tek počinje čitati, nije lako pobijediti tremu i nelagodu javnog nastupa. Ali kada se probije led, sve postaje puno lakše.

Navještaj Božje riječi doživljavamo kao posebnu čast i zadovoljstvo svjesni da ne čitamo bilo što, neku novinsku vijest ili odlomak iz neke pripovijetke. Želimo navijestiti tu riječ drugima s punom pozornošću i razumijevanjem njezine veličine. S druge strane, ti susreti, razgovori i promišljanja obogaćuju nas kao pojedince i pridonose osobnom rastu u vjeri, a sve s onim većim ciljem koji vodi bogaćenju zajedničkog vjerničkog života ove župe.

Htjela bih naglasiti da su, uz promišljanja nad odlomcima Svetog pisma, naši susreti nerijetko i susreti i razmišljanja o vjeri i životu u širem smislu.

Liturgijska grupa nije nikakva zatvorena skupina „izabranih“ ljudi. Želimo i veselimo se svakom novom članu koji se priključi i koji na ovaj način, čitajući Božju riječ, svjedoči svoju vjeru, spreman na to da i preko njega Bog progovara ljudima.  Vjerujem da će svi novi članovi osjetiti ono što dosadašnji članovi ističu – ljepotu Božje riječi.

Za ostvarenje spomenutoga zahvalni smo našoj voditeljici Dražani Žulj koja je i  moderator i motivator naših tjednih sastanaka, našem župniku koji svesrdno podržava naš skromni rad i, naravno, dragom Bogu jer ovim susretima i druženjima dobivamo dodatni poticaj za rast u vjeri.

Liturgijska zajednica susret ima utorkom poslije večernje sv. mise.

Comments are closed.